Hong Kong fra toppen…

Hong Kong ligner en sær selvmodsigelse: Fine øer m. bjerge der tåger frem af disen – og når man så så kigger nærmere efter er de mange små tændstikker på højkant faktisk skyskrabere. Bundter af lyserøde skyskrabere.

Hong Kong er unægteligt bygget i højden. Jeg bor på 18. etage, men det er jo ikke engang halvvejs oppe. Men man skal jo også se tingene lidt fra oven – så jeg var også en tur med kabelbanen op på toppen af Victoria Peak og kigge ned på byen i natbelysning. Fin fin udsigt fra Hong Kong Island over mod Kowloon. Som alt andet storbyasien jeg har set, var vejen derop og ned naturligvis pakket ind i et indkøbscenter, man sku jo nødigt misse en chance for at sælge noget plastik-gums!

Så retur til Kowloon og kigge lidt på deres nightmarked. De havde selvfølgelig alt – men var lidt for træt til at ku overskue de benhårde forhandlinger det kræver st købe noget som helst… Men fulgte dog lidt med i den engelske herre ved siden af, der tydeligvis var ved at forhandle prisen på Dr Dre’s Beats-hørebøffer ved at forklare sælgeren hvad der manglede fra originalen: volumenkontrollen på ledningen og sådan.
Har vist endelig indset, hvad der generer mig ved de der markedsforhandlinger om prisen: Det er en proces, der kræver tålmodighed. Ikke rigtig en af mine dyder… Har stædighed nok til at komme hele vejen igennem, men for ting der ikke er vigtige? Så vil jeg bare have en pris, ikke 20 minutters palaver om hvad dimsen kunne koste, eller hvorfor den slet ikke er pengene værd.

På vejen fra Hong Kong har jeg også fået et kamera der kan være i lommen, så jeg kan tage hurtige billeder når de mærkelige dyr kommer løbende ;) Må konstatere at jeg aldrig gider slæbe rundt på mit G11, så jeg ikke får taget nogle billeder. Så nu med Ixus i lommen igen, så bliver der eddermame taget nogle billeder. Nu er problemet så bare noget med internet og upload, det spiller jo ikke helt fra iPad – men det kan jo være det lykkes på et tidspunkt.
Indtil da må man nøjes med at forestille sig den fine udsigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.