Stranger Story

Ok, so let’s see… Mathias went to get his #bearskin hat and Einar to get his #sword. So does anyone need the bathroom befire we go, or can we go protect the #queen now? #strangerstories #livgarden via Instagram http://ift.tt/1wm1cgw

NemID virker ikke på Mac efter Java update – løsning!

UPDATE: NemID virker igen med Java 7u45 – opdater straks, genstart browser og alt er tilbage ved det gamle. Ikke mere usikker downgrade!!
_______________
Det er tirsdag aften, du skal lige i netbanken. Java er blevet opdateret, glad og sikkerhedsbevidst installerer du Java 7u45 – og fluks virker NemID ikke. Problemet er at du skal godkende et nyt certifikat fra DanID, men din browser spørger dig ikke – og kan tilsyneladende ikke tvinges til at spørge: Ingen godkendelse, intet certifikat, ingen netbankadgang. Det burde jo være så NEMt, men det er det ikke. Godnat og sov godt.

Det hjælper ikke at genstarte maskine og browsere, og NemID henviser til en telefon-labyrint, der kun henviser til deres egen hjemmeside, der ikke har nogen løsning på problemet – der er kun en java-nedgradering tilbage. Men frygt ikke, sådan gør du:

1) Afinstaller Java 7u45: I Finder søger du efter JavaAppletPlugin.plugin -> smid filen i papirkurven og tøm spanden.

2) Hent en gammel udgave af Java (hvor NemID virker) her i oktober 2013 er det Java 7u25, den har Oracle liggende her – du skal oprette en konto hos dem for at få lov at downloade filen, men den er gratis. (og du skal ikke verificere email før det virker, så jeg tror næsten man kan skrive hvadsomhelst i formularen. Min jobtitel er fx. NemID-slave)
Update: tag en nyere udgave af op til Java 7u40, den er selvfølgelig bedre end 7u25

3) Så installerer du den forældede udgave af Java igen, genstarter din browser, sig nej tak til at opgradere Java (vælg “Skip this update”, så du bliver spurgt om den næste) – så virker NemID og netbanken igen.

HUSK nu, at nu ved gud og hver mand, at alle danske mac-brugere kører en forældet udgave af Java – og de kan sammenligne med opdateringen for at finde de 51 sikkerhedshuller, som den nye udgave skulle lappe (en slags roadmap for selv dumme hackere). Så det her er jo ikke smart eller sikkert. Bare det eneste der virker. Så brug kun Java i den browser du har dedikeret til Netbank og ting der ikke virker ordentligt på Mac – det er Firefox hos mig. Men ovenstående løsning burde virke lige så fint i Safari (I øvrigt kan fremgangsmåden ovenfor også bruges på Windows, hvor problemet åbenbart er det samme).
PS: Chrome kan kun køre Java 6, som ikke længere vurderes som sikker nok til NemID (fordi det er ikke en 64bit browser, why Google?) – så brug dem til resten og brug en af de andre til NemID.

Stranger Story

It was the same every day. Rodrigo was sending dirty texts to his GF, while Henry was reading a romance novel – and they’d both pretend to not know what the other was doing. #strangerstories via Instagram http://instagram.com/p/cj3yZINScE/

Stranger Story

Heine and Günther never really felt at home in the flat country – but when they felt homesick, they would put on their hiking gear and do some brisk walking pretending they were in the swiss alps. #strangerstories via Instagram http://instagram.com/p/b6B9mttSfK/