iPod + PC = Lorteparforhold?!

Min iPod Nano er pisseirriterende. Den insisterer på i tide og utide pludselig ikke at indeholde nogen filer. Eller (endnu en vinder!) simpelthen at formattere sig selv uden at have spurgt om lov først.
Det var også under et sådant stunt [på vej på rejse i 3 uger selvfølgelig] efter 8 iPod-formatteringer og derpå gentagne forsøg på flytninger af musik, at min eksterne harddisk (hvorpå musikken lå) opgav ævret, eller rettere sagt; pludselig opførte sig som iPoden: Ikke længere vidste, hvilke filer den indeholdt, og generelt bare var uden for pædagogisk rækkevidde, så der måtte katastroferedningsprogram til for at redde de 100 GB musik. Jeg havde en skummel mistanke om at iPodens præmestruelle opførsel KUNNE være det, der havde smadret indexet på harddisken, men tvivlen kom iPoden til gode – det kunne jo også være den selvopfuckede harddisk, der havde fået iPoden til at gå i selvsving…
Men det var det tilsyneladende ikke. I hvert fald har jeg efter 4 nye forsøg stadig ikke fået musik på iPoden, men til gengæld fået opdateret og formatteret et par gange!

Er dette dysfunktionelle parforhold mellem iPod & PC er normalt, eller hvad man kan gøre? Ville det hjælpe at sparke iPoden til reparation i håbet om at få den tilbage i funktionel tilstand, eller er det ikke der problemet ligger?
Nørd-tek-spec: iPod Nano 4 GB (1. gen). iTunes installeret på PC på Win XP pro og en ekstern harddisk, hvorpå musikken ligger.

Mindre nørdet (men muligvis sværere forståeligt) spørgsmål: Kan man ikke lave en mappe [spilleliste hedder det vel på iTunesk], med det musik, man vil have på iPoden (som man så kan bede den opdatere fra eller noget). For efter 4. formattering gider jeg ikke længere sidde og vælge 4 GB ud blandt de 100 GB album for album, for så at miste udvalget, når iPoden for 5. gang formatterer sig selv midtvejs? [Er spørgsmålet forstået? Ellers bed om uddybning]

Hvorefter XP glad fortæller, at den har fundet ny hardware…

10 thoughts on “iPod + PC = Lorteparforhold?!

  1. Morfar

    Det er din Isnob der er fucked. min har bare den vane at den går i baglås når man fjerner den mens den skriver “fjern mig ikke”…ellers funker den fint med min lortepc

  2. Boris Planteskaeg

    Sidste spørgsmål er ikke forstået. Jeg ku f.eks. godt tænke mig at lave mapper på min pod hvor jeg f.eks. har alt NiN så det ikke bare står imellem alt andet, i den der kæææmpe lange række, men det er så vidt jeg kan se ikke muligt.

    Men, nej, jeg tror ikke det er skide sædvanligt at de 2 ikke gider tale sammen. Min driller ihvertfald ikke.

  3. Runemester Yoda

    Boris: lav en spilleliste der hedder NiN. Evt. en smart spilleliste. Slut iPod’en til, vælg iPod’en og sæt den op til at inkludere spillelisten NiN. Hvis du vil have alt andet musik med, så lav en smart spilleliste der indholder alt (eller fx alt du ikke har fået hørt endnu).
      Jeg har inkluderet diverse smarte spillelister som “mindst en stjerne”, “favoritter”, “top 25”, osv… Desuden diverse manuelle spillelister, inkl. “- Til iPod”…

    Nåja, så har AnetQ vist også fået svar på sine spørgsmål :-)

    Og, øh, AnetQ: har du nyeste version af iPod-softwaren ? Min 1.gen-iPod har version 1.2.

  4. AnetQ Forfatter

    Uddybning: At jeg i min iTunes har 1 mappe (spilleliste?), hvori jeg smider alt det, jeg gerne vil have over på iPoden (der er jo ikke plads til det hele), sådan at mappen (potentielt) kan kopieres til iPoden.
    Boris: Er det ikke noget med de der spillelister oss?

  5. AnetQ Forfatter

    @Runeristeren: det skulle jeg tro, den vil jo hele tiden hente ny software, fordi den har formatteret sig selv…
    Og tak! Nu har jeg fundet ud af BÅDE at få lavet en liste, OG få lov til at flytte noget derover (før har kun én af delene været mig muligt). Så skal skidtet bare fungere.

  6. AnetQ Forfatter

    “Gendan software” gav faktisk resultat, selv om jeg synes jeg har prøvet det før… Kanske det er en stakket frist, men lige nu er der da musik på igen!

  7. Kenneth

    Alternativt kan man bruge andet end Itunes til, at flytte rundt på det hele med – fx http://www.redchairsoftware.com/anapod/

    En anden ting: Husk endelig, at bruge Itunes “skub ud” funktion til at koble din iPod fra din PC igen – man kan godt komme ud for, at crashe sin iPod totalt ved, at bruge Windows’ almindelige afkoblings mulighed.

  8. AnetQ Forfatter

    Åh, ja. “Skub ud”, jeg hader skub ud! Mit had til “skub ud” fortjener sin egen post! Men det er sikkert sådan jeg har fucket den op…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.