Hvordan indtager du din RSS?

Er der nogen, der kan anbefale noget godt udi Feed-readere? Jeg har flirtet lidt med et plugin til Firefox (Wizz RSS 2.1.2), men kan ikke se det smarte i at skulle tjekke hver eneste feed, for så at huske om det øverste nu er en post, som jeg ikke har set før… Eller er det bare mig, der ikke har gennemskuet en eller anden smart funktion??

Lige nu er jeg så blevet lidt varm på Google Desktop, der også har et RSS/ATOM-feedreader-plugin blandt de gadgets man kan tilføje, men er det fedt, har nogen prøvet det af?

Det jeg ønsker mig er jo dybest set: En liste (lidt á là Blogbot) de blogs, jeg selv har valgt popper op, når der er ny post… Hvor svært kan det være? – Og noget skrivebords-noget (uden alt for store virushuller & spywareindsprøjtninger) lyder umiddelbart ideelt… – medmindre der er gode grunde til noget andet. Så hvad er buddet? Nogle gode forslag?

19 thoughts on “Hvordan indtager du din RSS?

  1. Acq

    Sharpreader.com har det du skal bruge. Der ligger en diskret icon i din tray, og der popper et vindue op når der er nyt – hvis du vil.

  2. Ulla

    http://www.bloglines.com har alt det du ønsker. Eneste problem er at man(ja, det er ikke kun mig) sjældent kommer ind i den “rigtige” blog for at kommentere, og når vi endelig gør, så glemmer vi at komme tilbage for at se om der er kommet svar… *Rødme*

  3. AnetQ Forfatter

    Det ser ud til for mig at Sharpreader er sådan lidt IM-agtig med pop-op vindue… Bloglines kan jeg ikke se, hvordan jeg kun får en liste over nye poster?
    Netvibes er klart netbaseret, men måske er det på tide at flytte min old-school (rent HTML-baserede) hjemmestrikkede startside med mine links ud i cyberspace… Og brugerfladen ser ret lækker ud, må jeg sige!

  4. AnetQ Forfatter

    @ACQ: Oh, kommentarer også, det er jo lækkert!
    @Klaus: Kan netvibes også sådan nogle smarte ting?

  5. Anita

    Når jeg klikker på installeren, så bliver jeg bedt om at installere .NET framework og for at kunne det, så skal jeg køre med nyere browser end IE 5.0

    Ergo kommer jeg ikke videre, fordi jeg kører med FF og ikke IE. Det er dér skoen trykker :-/

  6. Kimporator

    Bloglines læser også kommentarfeeds, og man kan vælge om ens lister skal være offentlige eller private.

    Selv foretrækker jeg dog at læse feeds med Polit-blogs.net ;-)

  7. Ulla

    Ja, der er en “notifier” du skal installere, som kommer til at ligge ned ved siden af uret. Den indstiller du til at søge efter nye poster med x antal minutters mellemrum.

    Det, med listen over nye poster kommer helt af sig selv. Når en post er læst, “forsvinder” den af sig selv, med mindre du markerer den som ulæst. Eih, hvor er det dårligt formuleret, undskyld… :o)

  8. Kimporator

    Hvis du spørger om bloglines, mener jeg det er standard, når du altså er logget på. De gamle vises ikke i min opsætning.

  9. Ulla

    Jep, det er standard. Hvis du vil læse gamle poster, skal du ind i selve bloggen, eller også skal du søge på dem…

  10. Peter

    Hej, fandt dig via Stumble :-)

    Jeg bruger netvibes.com, synes den er lækker

  11. Suzy Q

    Jeg er ude efter et selvstændigt program som man åbner lige som sit mailprogram, og hvor man så kan se og følge med i de blogs man nu følger med i. Har hørt om noget der hedder “feedreader” ganske enkelt.. Er der nogen der kender den?

  12. Maria Hønen

    Jeg går amok! Nu har jeg hentet netvibes og det spiller bare, kan sagtens indsætte de URL’er jeg vil holde øje med (hvor er din feed forresten?) men jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg opretter RSS feed knappen, den som andre skal klikke på for at abonnere på mig? Anybody?

  13. Mads

    Jeg foretrækker helt klart Bloglines. Og det er da nemt at se om der er nye post i en blog. Omtalte blog vil være fed i venstre frame og der er markeret efter titlen hvor mange ulæste posts der er.

    Mads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.