Kunne være coolt, hvis den kunne…

…beskriver vist min tilgang til IT meget godt. Fx. ville det være coolt, hvis:

…Blogtemaet kunne trække et bestemt ikon for hver kategori (under posten) – famfamfam’s små ikoner er nemlig lækre og fine, og der er 1000 at vælge imellem, så mon ikke man kunne finde et der passer – selv om jeg ikke lige ved, hvordan ikonet for “opfindelser fra helvede” ser ud, men det skulle jeg nok finde ud af… Eller bare ovre i listen over kategorier?

…Jeg vidste noget for alvor om CSS, så jeg kunne få fikset min arkivside-sidebar (gætter på, det er i CSS’en et sted arkiv-skabelonen trækker en forkert sidebredde?) – måske er det på tide at forstå det?

…Jeg kunne regne ud om det er vigtigt at widgetifisere sit template – når man godt kan rode i sidebar-filen selv, er det vel ikke nødvendigt? (Hvis man altså ikke skifter tema hele tiden, så man skal gøre det om…)

…Jeg anede noget om, hvordan jeg laver en anden skabelon, med en anden sidebar til nogle af undersiderne (fx. arkivet)

…Jeg kunne finde ud af sådan noget med grafik – er totalt amatør til den slags. Arj, ok ikke totalt amatør, men voldsomt meget mindre haj til det, end jeg ellers er til IT. Giv mig noget hardware at formattere, det ved jeg da, hvad er!

…og hvordan mon jeg får mit nye tema til at vise tags? Noget med noget php i temaets index og/eller enkeltside-fil?

8 thoughts on “Kunne være coolt, hvis den kunne…

 1. Ole..

  Mht Arkivsiden…
  Så vidt jeg lige kan se ved et hurtig kig i kildekoden, har du to div id ved navn content på arkivsiden. Nr. 2 content skal omdøbes til div class=”article”, umiddelbart derefter skal du have et div class=”headline” med din h2 overskrift i, og et afsluttende div efter.
  Derefter har du et div class=”storycontent”, som på de andre sider hedder div class=”thecontent”

  Har ikke lige tiden til at kigge nærmere på det nu, men vil gerne senere hvis det skulle være… Går du selv igang, så husk at tage kopi af arkivsiden, inden du laver ændringer!

 2. AnetQ Forfatter

  @ Ole: Takker mange gange, det skal jeg afprøve! Dit arkiv ser labert ud; hvad er det for at plugin? Det jeg har forsøgt mig med er Smart Archives. Jeg kan godt lide at du bare har måneder/indlæg/kategorier? Jeg ser ikke rigtigt at din statistik er manuelt opdateret, vel?

 3. kkk

  Det med skabelonen og den alternative sidebar er egentlig ikke så kringlet. Her er en 3-trins-guide:

  1) Til en ny skabelon (template) kan du bruge Windows’ Notesblok. Indsæt


  < ?php /* Template Name: En-sigende-titel-uden-specialtegn En-kort-og-præcis-beskrivelse-af-skabelonens-formål */ ?>

  Herunder copy/paster du indholdet af page.php, gemmer dokumentet som nyskabelon.php og uploader til den mappe hvor page.php også ligger.

  2) En ny sidebar laver du bare ved at kopiere sidebar.php til Notesblok, tilretter den efter behag og gemmer den som alternativsidebar.php.

  3) Nederst i nyskabelon.php kan du se koden < ?php get_sidebar(); ?>. Den erstatter du med < ?php include ('alternativsidebar.php'); ?>

  (Nu vil jeg gerne vædde en femmer mod en afbrændt tændstik på, at alle koderne, jeg lige har indsat, fucker up i et-eller-andet… Hvis det ikke virker, så sagsøg mig. Eller send mig en e-mail. Jeg vil nok foretrække det sidste. Jeg vil helt sikkert foretrække det sidste.)

  På min blog har jeg to sidebarer. En standard, og en speciel til gæstebogen. Desuden har jeg en skabelon helt uden sidebar til anetavlen.

 4. Ole..

  AnetQ – Jeg bruger “Compact Monthly Archive” og “SRG Clean Archives”, med små ændringer i koden, og så har jeg tilrettet så den passer med min egen CSS.
  Statistikken er et udtræk direkte fra WP-databasen…

 5. Thomas Boelskifte

  Ahh ja, FamFamFam’s ikoner, dem elsker jeg også bare SÅ meget, og har brugt dem til utallige ting, de er rigtig fede!

  De fleste ting kan jeg nok ikke hjælpe med, da jeg ikke kender WordPress så godt (er selv Expression Engine nørd, men kører lige nu mit site i RapidWeaver, da jeg blev træt af koder :) men grafik kan jeg, så har du spørgsmål sender du bare en mail!

  I øvrigt har jeg udnævnt din blog til “Dagens Blog” ovre på min egen blog, for jeg har det bare SÅ sjovt når jeg læser dine indlæg, du er en stor inspiration for mig, og jeg ville gerne med tiden flytte mit eget fokus fra det mere nørdede til de mere nære ting, som du gør det så godt. På den anden side skal vi jo hver finde vores niche, og du gør det så kanon godt at jeg ikke tør binde an med noget, andre gør bedre :) DU er for SEJ AnetQ med stumt Q ;-)

 6. AnetQ Forfatter

  @Ole & K: Tak for tech-tips, det tjekker jeg ud. (K: Jeg har genindsat den forsvundne kode, tak for mailen).
  @Thomas: Tusind tak for rosen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.